Řepa s krémem RAW živá strava

Vyzkoušela jsem recept a je to výborné 

ze stránek kuchařka ze svatojánu 

ČERVENÁ ŘEPA S KEŠU KRÉMEM A ŽAMPIONY
Pro 2 osoby.
Inspirací pro recepty živé stravy je knížka Radky Zrůstkové Zdravě a syrově.
150 g kešu oříšků namočíme na dvě hodiny do 200 ml vody. Poté je vložíme do mixéru, přidáme lžíci citrónové šťávy, himálajskou sůl, utřený stroužek česneku a dvě lžíce lahůdkového droždí. Rozmixujeme dohladka na hustý krém, podle potřeby přidáme čistou vodu. Asi 8 lístků medvědího česneku nakrájíme na proužky a vmícháme je do krému.
4 žampiony očistíme, vylomíme nožičky a nakrájíme na plátky. V misce promícháme 2 lžíce Tamari, 2 lžíce panenského olivového oleje, lžičku jablečného octa a trochu vody. V této marinádě necháme plátky žampionů marinovat dvě hodiny. Poté je vložíme do sušičky a sušíme 3 hodiny při 42 stupních. Vložíme na pečící papír do sušičky. 
Dvě červené řepy oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Vždy dva k sobě slepíme kešu krémem a klademe na talíř na listy hlávkového salátu. Zdobíme žampiony.


Dobrou chuť Bára 


Komentáře

Okomentovat